Yoga

VÄLKOMMEN TILL MAGASINETS YOGASTUDIO

Vecka 44 tar yogastudion höstlov, inga yogaklasser 26/10-1/11
Utöver yogaklasser erbjuder vi workshops och kurser inom välmående och personlig utveckling se kommande evenemang här.


Det är nu extra viktigt att vi tar hand om varandra och vår hälsa. Att yoga regelbundet hjälper oss att stå emot stress och aktiverar vårt parasympatiska nervsystem som i sin tur är viktigt för att stärka immunförsvaret. Yogan ger oss även fler hälsofördelar, såsom styrka, smidighet och minskar stress.


För att undvika smittspridning följer vi myndigheternas rekommendationer och vårt upplägg kommer att se annorlunda ut i höst.

Du har möjlighet att köpa ett visst antal yogaklasser på förhand, 7 klasser  i taget. Vid köp av 2x7 lektioner erhålls rabatt. Vi kommer inte att sälja klippkort eller terminskort för öppna klasser. Självklart räknar vi av de antal klipp (150.-/st)  du har kvar från beloppet för den kurs du väljer. 


Under en kurs följer du ett tema eller en yogaform. Klasserna byggs på eller avanceras under kursens gång. På detta sätt finns möjlighet att lära sig från grunden och sedan utveckla sin yogapraktik. Är du intresserad av privat yoga vänligen kontakta yoga@magasinetwaxholm.se


Se höstens schema och klassbeskrivning klicka här. 

  • Kurs Vinyasa/Nybörjare yoga 75 min med Lina (tisdag)  fullt 
  • Kurs Kundaliniyoga 90 min med Torbjörn fullt
  • Kurs Hathayoga Fysisk 75 min med Jessika fullt
  • MediYoga 75 min med Tarja fullt
  • Yinyoga & meditation 75 min med Marika fullt
  • Kurs Vinyasa/Nybörjare yoga 75 min med Lina (söndag) fåtal platser

Anmäl sker via yoga@magasinetwaxholm.sevi säljer även kursplatser i butiken. Din plats är säkrad när vi har fått in din betalning. Det går även bra att swisha. Vi har som sagt begränsningar på antal deltagare så först till kvarn får gälla.


TA HAND OM DIG

I dessa tider är omsorg om oss själva och varandra viktigt! Vi fokuserar på hur vi ska skydda oss från spridning av viruset. Det är självklart viktigt och ansvarsfullt fast vi behöver också komma ihåg att vårt immunförsvar stärks genom rörelse, lugn, tillit och harmoni. Goda hälsofrämjande hormoner utsöndras när vi yogar, mediterar och känner ett lugn.

Vårt inre förhållningssätt är avgörande för att vi ska kunna hålla balansen när tillvaron skakar. Vi fortsätter att hålla yogastudion öppet, vi lägger ut yogamattorna lite glesare och tipsar om att ta med egen yogamatta.

Om du lånar yogamatta ber vi dig att tvätta av mattan noggrannt efteråt med rengöring. Vi kommer inte använda några props och efter använd filt lägger vi i en tvättkorg.


YOGANS HISTORIA

Yoga är en tusenårig lära med ursprung från Indien, ordet yoga kommer från sanskrit yok och översätts till binda ihop eller förening (kropp och själ). Yoga är ingen religion utan är en lära om livsstil för kropp och sinne, ingen har undgått att alltfler upplever stress i dagens samhälle. Därför kan yoga vara ett bra sätt till att hantera och balansera upp i livet. I yogan utgör vi fysiska ställningar (asanas), andningsövningar (pranayama), avslappning och meditation för att åstadkomma ett fysiskt, mentalt och andligt växande.


PERSONLIG UTVECKLING & ANDLIGHET

Utöver yoga anordnas olika evenemang och workshops inom personlig utveckling, välmående och hälsa. Genom inspirationsföreläsningar, workshops och inbjudan av gästyogalärare, hoppas vi att kunna sprida kunskap inom välmående och att du som åhörare får de verktyg som behövs för att nå ett gott välbefinnande. Under åren har vi haft gästföreläsaren Karin Björkegren Jones, Kajsa Ingemarsson, Göran Boll, Per Söder och många fler.

Läs om kommande evenemang här.