Magasinet i Waxholm
Schema och klasser

VÅRA KLASSER
LÄS MER OCH HITTA EN YOGAFORM SOM PASSAR JUST DIG

KUNDALINIYOGA

En yogaform för alla oavsett ålder och fysiska förutsättningar. Yoga för styrka, balans och energi. Under kursens gång går vi in i Kundaliniyogan olika delar som är  asanas (kroppspositioner), pranayama (andningsövningar), koncentration, handställningar, kroppslås, mantran, vila mellan övningarna, meditationer och djupavslappning. 


En psyko/fysisk yoga som är upplevelsebaserad och arbetar inifrån och ut. Yogan ger energi, självkännedom och livskraft, såväl fysiskt, mentalt och emotionellt. Den bidrar till att skapa balans mellan anspänning och avslappning.

Instruktör: Torbjörn, läs om honom här.

YINYOGA

Lugn yogaform med fokus på att stanna i varje position för att komma åt bindväven. Yinyogan hjälper till att lösa  upp energiblockeringar och aktivera det parasympatiska nervsystemet. Yinyoga är välgörande för alla oavsett erfarenhet och ett mycket bra komplement till annan mer fysisk träning.


Instruktör: Lina, läs om henne här.

  

MEDICINSK YOGA

En kravlös terapeutisk yogaform med ursprung ur Kundaliniyoga. Rörelserna är  enkla men effektiva med mycket fokus på andning, medveten närvaro och avslappning. Lär dig andningsteknik och meditation som minskar stress.

Efter dina förutsättningar ökar du din styrka, rörlighet och cirkulation. Denna yoga motverkar stress och värk, är gynnsamt för för hormonsystemet, bidrar till bättre sömn och för ryggen.
Vi använder yogan för att skapa en djupgående balans i kropp och sinne. 

Medicinsk yoga passar såväl ung som gammal och kan utföras på yogamatta eller sittandes på stol.
Instruktör: Marika, läs om henne här.

MEDIYOGA

Medicinsk yoga  är lugn och djupverkande med andning som en röd tråd. Den innehåller enkla, mjuka och inkännande rörselser, effektiv andnings-och koncentrationsteknik, avslappning samt meditation. 


Denna yoga är terapeutisk och det finns svensk forskning som tydligt visar att MediYoga fungerar. Idag används MediYoga vid reguljär behandling av patienter inom svensk hälso- och sjukvård.

Den här klassen är för dig som vill yoga i lugnt tempo eller har skador som du behöver ta hänsyn till. 

Instruktör: Tarja, läs om henne här.

VINYASA

Dynamisk yogaklass där vi rör oss i ett flöde med andetaget. Fyiska utmaningar blandas med mer stretchpositioner och andningsövningar. Passar både nybörjare och mer erfarna. Alternativ till positioner ges och du anpassar som alltid efter din dagsform.

I klasserna väver vi in teori såsom yogans historia och filosofi. Kursen avanceras successivt och vi kommer efterhand att arbeta med mer flöden - vinyasas - där vi rör oss med andetaget.

Instruktör: Lina, läs om henne här.


Klicka på yogaschema för större text, Terminen pågår till vecka 22.

Se klassbeskrivningar nedan.