Yogaschema vårtermin

Yogaschema fram till 3 juni som är terminens sista yogadag!
Tack alla som kommit och yogat, ha en fin sommar!

Vi hoppas på att fortsätta erbjuda yogaklasser i rådande tider. Vi livesänder vissa av våra yogaklasser via Facebook, du som är verksam men har inte möjlighet till att komma till studion kan söka efter facebookgruppen "Liveyoga med Magasinets Yogastudio". Meddela om du har ett yogakort så godkänner vi dig.  

MEDIYOGA

Medicinsk yoga  är lugn och djupverkande med andning som en röd tråd. Den innehåller enkla, mjuka och inkännande rörselser, effektiv andnings-och koncentrationsteknik, avslappning samt meditation.  Denna yoga är terapeutisk och det finns svensk forskning som tydligt visar att MediYoga fungerar. Idag används MediYoga vid reguljär behandling av patienter inom svensk hälso- och sjukvård. Den här klassen är för dig som vill yoga i lugnt tempo eller har skador som du behöver ta hänsyn till.

Klicka på instruktör för denna yogaklass

Tarja, Marika

VINYASA

Ett yogapass för dig som vill ha en omväxlande och lite utmanande yogapositioner.

I passet samordnas andning och rörelser i ett dynamisk flöde mellan olika yoga positioner. Vi jobbar med andning, positioner för styrka, balans och flexibilitet i kroppen.


Klicka på instruktör för denna yogaklass

Elin, Lina

KUNDALINIYOGA

En yogaform för alla oavsett ålder och fysiska förut-sättningar. I Kundaliniyogan finns alla delar som ingår i yogan som  kroppspositioner, andningsövningar, koncentration, handställningar, kroppslås, mantran, vila mellan övningarna, meditationer och djupavslappning. 


En psyko/fysisk yoga som är upplevelsebaserad och arbetar inifrån och ut. Yogan ger energi, självkännedom och livskraft, såväl fysiskt, mentalt och emotionellt. Den bidrar till att skapa balans mellan anspänning och avslappning.


Klicka på instruktör för denna yogaklass

Torbjörn, Suzann

LUNCHYOGA

Ett  Hathayoga inspirerad yogaklass som är för alla nivåer. Under klassen jobbar vi med andning, styrka och stretch. Perfekt rörelse-paus för fortsatt energi resten av dagen och veckan!
Klicka på  instruktör för denna yogaklass

Lina

RESTORATIVE YOGA

En viloyogaform med fokus på återhämtning, avkoppling och nedvarvning. I denna lugna klass är vi i olika positioner som hjälper oss slappna av samt öppna upp för att låta energin komma tillbaka till kropp och sinne. Restorative ses som ett bra komplement för en hektisk vardag samt för mer fysiska yogaformer. Efter en restorative klass känner man sig ofta påfylld med energi.


Klicka på instruktör för denna yogaklass

Elin, Lina


YIN YOGA

Lugn yoga där vi stannar i varje position för att komma åt  bindväven. Genom yinyogan löses  energi-blockeringar upp och aktivera det parasympatiska (“lugn-och-ro”) nervsystemet. Yinyoga är välgörande för alla oavsett erfarenhet och ett mycket bra komplement till annan mer fysisk träning.

En yoga som passar alla kroppar och nivåer då positionerna kan anpassas därefter. Det är ett bra komplement till mer fysiska former av yoga eller annan träning, samt hjälper oss att varva ner.


Klicka på instruktör för denna yogaklass

Elin, Josephine, Marika

HATHA YOGA

Hathayoga ses som den vanligaste yoga inom alla yogastilar. Med hjälp av andning (pranayama) och rörelser (asana) uppnår du balans i kroppen och stärks inifrån och ut. Vi utövar dynamiska flöden och lägger stor vikt vid andningen. Fysiskt arbetar vi med att hitta styrka, smidighet och att balansera kroppen. Vi avslutar klassen med längre vila, Savasana, för att låta sinne och kropp få landa. 


Klicka på  instruktör för denna yogaklass

Jessika

MJUK YOGA

Ett lugnt yogapass som anpassas efter dina behov. Vi utövar yoga på ett skonsamt sätt, många alternativ ges till positionerna så att alla kan vara med efter sina förutsättningar.

På ett mjukt sätt tränar vi styrka, kroppsmedvetenhet, balans och rörlighet. Vi jobbar med att mjuka upp kroppen och även hitta en lugn  andning och sinnesro. Passet avslutas med en skön vila.


Klicka på instruktör för denna yogaklass

 Anna

DYNAMISK HATHA


En yogaklass om fokuserar på att öka kroppsmedvetenhet, koncentration och välbefinnande.


Fysiskt yogapass som eftersträvar harmoni genom bland annat kroppsmedvetenhet och en avslutande meditation. Under dynamisk yoga arbetar du med de stora muskelgrupperna. Passet kombinerar andning, rörelser och kroppspositioner.


Klicka på instruktör för denna yogaklass

Josephine