Magasinet i Waxholm
yoga nidra och gongbad

Återhämtning med Yoga Nidra och Gongbad 13 nov kl 14.00-16.00
















Välkommen till en skön eftermiddag med oss med Yoga Nidra och Gongbad. Vi lägger bort våra mobiltelefoner och landar på yogamattan för att koppla bort från omvärlden en stund. Denna eftermiddag är till för dig som känner stress, utbrändhet, vill komma igång med yogan eller testa en lugnare form av yoga.


Yoga Nidra

Denna yogaform kommer från den tantriska traditionen inom yoga och översätts till "yogisk sömn", enligt forskning ger yoga nidra ca 3-4 timmars sömn. Under ett Yoga Nidra pass värmer du upp med ett Hatha Yogapass med olika asanas (positioner) de sista 45 minuterna ligger du i savasana (liggande på rygg) och utövar ett Yoga Nidra pass. Under passet ligger fokus på att få utövaren att komma i en så djup avslappning som möjligt i kroppen men behålla ett medvetet fokus i sinnet.


Fördelar med Yoga Nidra

Yoga Nidra motverkar stress och stressrelaterade besvär, detta är ett bra verktyg för dig som som är eller känner tendes till utbränd. På djupet hjälper denna yoga form att släppa fysiska, mentala och emotionella spänningar. Yoga Nidra kan användas för ångest och depression. Den är även bra för dig med sömn-eller insomningsbesvär. Yoga Nidra har bland annat använts som behandlingsform av PTSD, du kan läsa mer om studien här


Gongbad
Gongen har använts i många hundra år för avspänning, återhämtning och transformation.  Vibrationerna av gongen har en lugnande effekt som ger ett tillstånd av fridfull medvetenhet. 


Gongen har förmåga att ta oss med  till ett tillstånd bortom sinne och tankar, till en upplevelse av  enhet med allt. Klangerna hjälper oss att förändra invanda tankemönster och beteenden som många gånger hindrar oss från att komma i kontakt med vårt inre. Med hjälp av gongens vibrationer  kan vi också släppa djupt liggande spänningar/blockeringar  vilket kan upplevas vitaliserande för både kropp och sinne. Under ett Gongbad ligger du ner, slappnar av och låter gongens vibrationer skölja igenom dig. 


Anmälan: Kostnad 395 kr.

Anmäl dig till yoga@magasinetwaxholm.se


Bra att tänka på
Du behöver inte ha några som helst förkunskaper, du utgår från din kropp och ditt sinne för stunden.

Ha på dig mjuka kläder, det finns yogamattor att låna, ta gärna med egen ullyogamatta (få antal i studion).

Kom i god tid om du vill vara säker på att få plats och så att du hinner varva ner. 


Varmt välkomna!