Halvdag med Göran Boll

Yogahalvdag med Göran Boll

Lördag 23 november kl 13.00


Med glädje välkomnar vi tillbaka Göran Boll till Magasinets yogastudio. Denna halvdag kommer Göran hålla föredrag om meditation, yoga och prata om sitt projekt I AM- meditation.


Meditation är en grundläggande och integrerad del i alla former av traditionell yoga. Att meditera handlar bl.a. om att betrakta och acceptera allt som det är, bli medveten om var du lägger ditt fokus och din energi. Yogan säger: Bli medveten om hur du tänker och hur det påverkar dig. Notera om tanken du tänker ger eller tar energi från dig.


I AM projektet, skapat av Göran Boll är en strävan mot att via workshops, föreläsningar, utbildningar, kurser och självstudier understödja yogans ursprungliga syfte, självreflektion och ökad klarsyn ledande till insikt och medvetenhet. I AM är öppet för alla som vill arbeta med att utveckla sin medvetenhet. Denna dag går vi igenom vad meditation är. Vi gör även fysisk yoga och tittar på de centrala aspekterna av hur yoga och meditation mät- och kännbart kan påverka vår medvetandenivå.


Schema 

13.00 Yogapass med lång meditation
14.30 kort paus
14.50 Samtal om meditation, I AM Projektet mm
16.00 Avslutande djupmeditation

I anslutning till dagen får du en PDF med texter och övningar i din mail.
För mer information om I AM, Göran och Yogainstitutets verksamhet – www.goranboll.yoga


Tid: kl 13:00-17:00 den 23 november 2019, Magasinets Yogastudio, Fiskaregatan 1 i Vaxholm.
Anmälan sker via mail till yoga@magasinetwaxholm.se eller i Magasinets butik. Anmälan bindande.

Pris: 495 kr/person. Betalas på plats. Du som har terminskort får 10% rabatt. 
Övrigt: Anpassad för alla nivåer, du kan sitta på stol eller på  yogamatta. 

Varmt välkommen!

Om Göran: Pionjär inom och drivande kraft bakom yogaträning i stor skala. Inom det svenska näringslivet har Göran sedan mitten av 1990-talet introducerat yoga på flera hundra av Sveriges största och mest välkända arbetsplatser. Investors utbildningsföretag Novare anlitade under flera år Göran i all sin ledarskapsutbildning och när Handelshögskolan Executive Education 2015 fick i uppdrag att teambuilda de 270 högsta cheferna inom Telias olika dotterbolag över världen var Göran och yogan en integrerad del i det projektet.


Under perioden 1998-2018 som inleddes med att Karolinska Institutet genomförde en yogisk ryggstudie medverkade Göran i mer än 90% av all svensk forskning på yoga, inklusive två av världens största yogastudier vid hjärtsjukdom, på Danderyds sjukhus och vid Karolinska Universitetssjukhuset.


Internationellt har Göran föreläst för och vidareutbildat yogainstruktörer, lärare, terapeuter m.fl. i Norge, Danmark, Finland, Tyskland, Holland, England och USA sedan 2001. I Indien har han föreläst på Kaivalyadhama, ett av världens äldsta yogaforskningsinstitut. Sedan sekelskiftet medlem av The International Association of Yoga Therapists där han bl.a. medverkat vid framtagandet av organisationens globala riktlinjer för utbildning och certifiering av yogaterapeuter. Varande C-IAYT – Certified Yoga Therapist är Göran sedan 2013 även en del av IAYT Advisory Council.