Historia

MAGASINET I WAXHOLM

EN LIVSSTILSBUTIK I TRE VÅNINGSPLAN MED INREDNING, KLÄDER, YOGASTUDIO OCH RESTAURANG

 

Magasinet ligger på östra sidan av Vaxholm mittemot Vaxholms Kastell. Idag är Magasinet en ”livsstilsbutik” med fokus på njutning och välmående.

 

Vi mixar välkända varumärken med nya som vi alltid förnyar oss med. Vi satsar på kvalitet, produkter som du ska kunna trivas med och kunna njuta av länge - saker som

förgyller din vardag. Vi har möbler, tyger & tapeter och allt annat som har med inredning och trivsel att göra. Vi har också noga utvalda accessoarer, kläd- och skomärken.

 

På mellanplanet finns Magasinets Yogastudio, en oas för yoga, meditationer & föreläsningar, allt som vi mår bra av.

 

På tredje våningen hittar du Bistro Magasinet och i anslutning, takterassen med underbar utsikt över Vaxholms Kastell och hamninlopp. Här kan du njuta av hälsosamma luncher, en fika och låta timmarna segla förbi. Under lågsäsong erbjudes även catering.

 

Välkommen önskar Monica & Stefan

Magasinbyggnaden då:

Vaxholms värme, vatten & smide

Magasinbyggnaden idag:

Magasinet i Waxholm

Magasinbyggnaden var vid sekelskiftet ett magasin för potatisförvaring, en potatiskällare, tillhörande handlaren Oskar Bothén som var en av Vaxholms mest namnkunniga handlare på den tiden.

 

Han bodde själv i övre botten i det hus som ligger intill tullhuset, granne till Magasinet, som senare blev känt som restaurang "Skeppsbro-källaren".

I den större delen av huset drev han "Speceri & Viktualia-affär". Oskar Bothén hade kontrakt med kronan och var huvudleverantör av potatis.

Man kan tänka sig att det gick åt en hel del potatis bland annat ut till Vaxholms Kastell.

 

År 1945 köptes huset av herrarna Einar Löfdahl och Svensson, där startade dom en Smedja kallad "Vaxholms Värme, Vatten & Smide". Magasinets byggnad bestod då bland annat av en stor eldstad där man kunde slå/smida järn. Det smides detaljer till hus, exempelvis Waxholms Hotell, men också rör samt ledningar, sanitetsarbeten och hästskor. De flesta hästarna skoddes dock på Torggatan 20 fram till 1960 då de sista hästarna försvann från Vaxholms gator.